Amazon FBA: Gyorsabb, egyszerűbb kereskedés és sok más előny

2022.02.01

78%-a a kereskedőknek az Amazonon, akik az FBA programot választották igazolja, hogy nőttek az eladásaik. Miért van az, hogy az Amazon FBA-nak ilyen ereje van? Milyen előnyei vannak a kereskedőknek?

Az Amazon FBA az egyik legnépszerűbb módja, hogyan keressünk pénzt online. Szinte bárki tud ezzel a módszerrel árusítani az Amazonon. Akár áruval, amit mástól vásárolt vagy saját termékekkel.

66%-a a legjobb 10 000 kereskedőnek Amazon FBA-t használ.

Az Amazon FBA disztribuciós programmal automatizálja a megrendelések teljesítését a fejlett logisztikának köszönhetően és sok más szolgáltatás miatt, mint például az Amazon Prime.

Ön árusít, az Amazon szállítja

Az Amazonon való árusítás nagyon egyszerűen hangzik. És valóban az is. Így működik:

  1. Ön beküldi a termékeit/áruját az Amazonnak.
  2. Az Amazon leraktározza a saját raktárában.
  3. A vásárló megrendeli, Amazon becsomagolja, leszállítja és követi a rendelést.
  4. Elintézi a reklamációkat és a pénzvisszafizetéseket is.

Egyszerű, ugye? Természetesen az Amazon FBA szolgáltatás kerül valamibe. A díjak viszont tartalmazzák a tökéletes vevői kiszolgálást és belépőt az egyik legnagyobb és legfejlettebb kereskedelmi hálózatba a világon.

Az Ön kötelezettségei az Amazon FBA-ban

Az Amazon FBA nem csinál meg teljesen mindent Ön helyett. Marad a következő 3 fő kötelezettsége:

1. Termékek kiválasztása

Árusíthat szinte bármit. Viszont ha el akarja kerülni a díjakat a hosszú raktározási idő miatt, akkor válasszon olyan termékeket, amelyek gyorsan elkelnek.

2. Készletek ellenőrzése

Az Amazon FBA ugyan raktározza a termékeit, de nem ellenőrzi, hogy van-e elegendő raktáron. Ezért a készleteket saját maga kell kezelnie.

3. Marketing és reklám

Ha magasan értékes márkás árut kínál, akkor a marketingbe nem kell sokat befektetni. Ha viszon saját termékeket árul, akkor promotálni kell azokat, hogy a vásárlók megtalálják azokat.

Az Amazon FBA segítségével várják tömegesen a hűséges vásárlók és még sok más előnyei 

Az Amazon FBA az egyik legjobb módszer, hogyan legyünk sikeres kereskedők. Az egyik oka ennek, hogy a vásárlók imádják az Amazont. Azért is, mert kiváló szolgáltatások vannak, amiket Ön is megkap, mint árusító:

1. Szállítás és logisztika erőkifejtés nélkül

Ha már árult az Amazon FBM programmal, akkor tudja, hogy időben elég igényes. Nagyobb eladás az Amazonon több időbeli költséget is jelent a logisztikára , pénzügyileg is, ha valaki mást kell megfizetni.

Az Amazon FBA megengedi az egész logisztikai folyamatot külsőleg kezelni, anélkül, hogy lenne bármilyen tapasztalata és időt töltene a csomagolással, küldéssel és az esetleges reklamációkkal.

2. Kedvező szállítási díjak

Az Amazonnak olyan forgalma van, hogy megengedheti magának kiegyezkedni a szállítói árakról. Ezért az Amazon a szállítói kedvezményeket átviszi a kereskedők költségeire is. Előnyhöz jutnak így a vásárlók is, mert így sokszor ingyen szállítást kapnak, ami egy másik fontos konkurencia előny Önnek is, mint kereskedőnek.

3. Reklamáció munka nélkül

Senki nem szereti a reklamációkat és a vele járó papírmunkát. Az Amazon FBA program keretében Ön a reklamációk nem kell, hogy érdekeljék. Elkerüli így a feldúlt vásárlókkal való kapcsolatot és a többlet papírmunkát is.

Valóban, az Amazon FBA a reklamációkért díjat szab. Emögött azonban rengeteg munka is van, ami Önnek segít.

4. Kiváló vevői kiszolgálás

Az Amazonnak híresen kiváló vevői kiszolgálása van: állandó telefonos támogatás, chat és e-mail. Megkönnyíti a vásárlók életét, de a kereskedőkét is, akik nyugodtan aludhatnak.

5. Szinte korlátlan raktározási lehetőségek

Az Amazon FBA-val nem kell azon töprengenie, hogy mennyi hely kell az áru raktározásához. Nem fizet a raktárért és nem érdekes, hogy milyen nagy legyen...

Az Amazon FBA Önt nem korlátozza gyakorlatilag. Nyugodtan küldhet be egyetlen terméket, vagy ezret. A sikeres kereskedők nagy forgalommal pedig szinte korlátlan raktározási lehetőségeket kapnak.

6. Gyors szállítás

Az Amazonnak vannak logisztikai központjai az egész világon: Függetlenül attól, hogy hol vannak az Ön vásárlói, könnyen teljesítheti a rendeléseket néhány napon belül.


Az Amazon FBA lehetővé teszi bárkinek a kereskedést a világon elsőosztályú szolgáltatásokkal és a márkája jó hírével. 

Szeretné Ön is kihasználni az Amazon támogatását, de nem tudja hogyan? Keressen fel minket.>>