Amazon Prime Day: Mi ez és kik vehetnek részt benne?

2022.06.15

Az évek során az Amazon vezető pozícióba küzdötte magát az e-kereskedelmi vállalatok között. Havonta csaknem 200 millió ügyfél vásárol a platformján. A cég igyekszik őket különféle akciókkal, kedvezményekkel jutalmazni. Az egyik ilyen akció a népszerű Amazon Prime Day, melynek köszönhetően a vásárlók soha nem látott kedvezménnyel vásárolhatják meg a kiválasztott terméket.

A népszerű akcióra ezúttal júliusban kerül sor

A korábbi évek sikerei után idén is megrendezésre kerül a népszerű kedvezményes akció. Az e-kereskedelem területén vezető Amazon gazdasági eredményeinek bejelentése után azt mondta, hogy júliusban tervezi megtartani az Amazon Prime Day-t. Pontos dátumot nem adott meg, így csak becsülni lehet, hogy pontosan melyik napon lesz.

2015 óta azonban két napon keresztül, hétfőn és kedden vagy kedden és szerdán tartják ezt az eseményt, amely során az Amazon Prime törzsvásárlói program tagjai különleges kedvezményeket vehetnek igénybe. Az Amazon Prime Day népszerűségét a számok is alátámasztják. 2021-ben az ügyfelek 11 milliárd dollárt költöttek ezen az eseményen. Amivel meghaladták a világméretű Cyber Monday üzleti bevételeit.

Kedvezményt csak az Amazon Prime-tagok kapnak

Ahogy a rendezvény neve is sugallja, csak az Amazon Prime hűségprogram tagjai vehetnek részt benne. Prémium kedvezmények várják őket az áruk széles skálájára a műszaki cikkektől kezdve a ruhaneműig. Az Amazon gondol azokra is, akik nem tagjai a programnak, akiknek legalább szimbolikus kedvezményeket kínál az akció ideje alatt.

Ha valóban pénzt szeretne megtakarítani, akkor regisztráljon az Amazon-előfizetésre, amely nem ingyenes. A havi díj jelenleg 15 dollárban van megszabva - viszont választható a 140 dolláros éves előfizetés is. Ennek ellenére van mód arra, hogy akár egy extra forint kifizetése nélkül is igénybe vehesse a kedvezményeket. Az Amazon a többi szolgáltatásához hasonlóan ingyenes 30 napos előfizetést kínál, amely bármikor lemondható.