Amazon Prime: Mi ez és milyen előnyökkel jár?

2022.06.01

Ha Ön az online vásárlás híve, biztosan találkozott már az Amazon nevű világméretű jelenséggel. Hosszú ideje az egyik vezető szerepet tölt be az e-kereskedelem területén, miközben fokozatosan számos más iparágba is bekapcsolódik. Ezzel az óriáscéggel összefüggésben azonban egyre inkább az Amazon Prime szókapcsolat ugrik be. Mi ez és milyen előnyökkel jár?

Az Amazon Prime többet jelent az ingyenes házhoz szállításnál

Az amerikai Amazon cég, amelyet jó ideig a világ egyik leggazdagabb embere, Jeff Bezos vezetett, továbbra is tartja vezető helyét az e-kereskedelmi cégek között. Havonta több, mint 197 millió ügyféllel büszkélkedhet és további 200 millió taggal az Amazon Prime hűségprogramban.

Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a világ más országaiban is nagyon népszerű. Hogy miért? A szinte minden áru ingyenes kiszállításán kívül más szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, beleértve a streaming szolgáltatásokat, a prémium kedvezményeket és termékeket vagy videójátékokat.

Elérhető több száz film és sorozat

Ingyenes a házhoz szállítás és vásárolhat olyan termékeket, amelyek általában nem elérhetők az Amazonon. Továbbá az Amazon Prime saját filmek és sorozatok széles választékát is kínálja. Az Amazon több éve versenyez a vezető streaming szolgáltatásokkal, mint például a Netflix, az Apple TV vagy a Disney+.

Az eredmény a saját platformja, az Amazon Prime Videos, ahol nem csak saját gyártású filmek és sorozatok találhatók meg. Az egyik legjobban várt alkotás például a Gyűrűk Ura sorozat, amelyet rajongók milliói várnak szerte a világon.

De az Amazon Prime nem ingyenes - a legtöbb szolgáltatáshoz hasonlóan ez is előfizetéses alapon működik, amely lehet havi vagy éves előfizetés. Az első változat esetében az ár havi 14,99 dollár, a másodiké pedig évi 139,99 dollár. A 30 napos próbaidőszak is igénybe vehető, amikor az összes szolgáltatás ingyenesen elérhető - azonban ha nem felel meg Önnek, az előfizetést bármikor lemondhatja.