Az 5 leggyakoribb hiba az Amazonon történő értékesítés során

2022.03.17

Sikeres eladóvá válni az Amazonon nem egy könnyű feladat. Ezt maga a platform kezelhetősége, amely számos szabályt tartalmaz, se könnyíti meg. Mivel azok nem mindig érthetőek, ezért egyes eladók folyamatosan ugyanazokat a hibákat követik el. Mi ma megvizsgáljuk az öt leggyakoribbat közülük.

1. Több fiók összekapcsolása vagy vezetése

Az eladók nagy része továbbra is úgy gondolja, hogy lehetséges több fiókot nyitni az Amazonon. Sajnos ez nem így van és minden esetben érvényes, hogy egy statisztikai számjellel csak egy Amazon-fiók hozható létre.

2. Kapkodás a fiók létrehozása során

A kezdő kereskedők egy dolgot tartanak szem előtt, mégpedig azt, hogy termékeik szélesebb piacon történő értékesítésével nagyobb profitot érjenek el. Többségük nagyon kapkodó és gyakran annyi hibát követ el a fióknyitás során, hogy akár az Amazon fiókblokkolás lehetősége is fennáll. Ha nem tudja, hogyan lépjen az Amazonra, használja ezt az ingyenesen letölthető e-könyvet.

3. Jogi hiányosságok

Az Amazonon árusítók egyik leggyakoribb hibája a törvények ismeretének hiánya, amely attól függően változhat, hogy éppen hol értékesítik a termékeitet. Ezért minden eladónak tisztában kell lennie azzal, hogy a termékek külföldön történő értékesítését más szabályok és törvények szabályozzák, mint amelyeket otthon megszokott.

4. Rossz termékcímkék

Csak a termékek hozzáadása során több tucat olyan hibát követhet el, amelyek kijavítása több órát vesz igénybe. Az Amazonon történő árusítás szigorú és rögzített szabályok alapján történik, amelyeket be kell tartani, ha tetszik, ha nem. Kerülni kell például a kedvezmény feltüntetését a termék címkéjén vagy a 200 karakteres korlát túllépését. Az amz GUIDE mindebben segít az ingyenes e-könyvvel.

5. Elégtelen felhasználói támogatás

Az Amazon a minőségi felhasználói támogatásra is támaszkodik, amire Önnek is oda kellene figyelnie. Itt is vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartani. Például arra kötelezi Önt, hogy 24 órán belül válaszoljon az ügyfeleinek, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is