Listázás az Amazonon: Hogyan működik az egész folyamat és mire kell odafigyelni?

2022.05.15

Ha szeretné támogatni vállalkozását és termékeket kínálni az ügyfelek szélesebb körében, semmi sem egyszerűbb, mint kapcsolatba lépni velük az Amazonon keresztül. Bár nem egy rakétatudományról van szó, mégis sokaknak problémát okoz a platform használata. A legtöbb vállalkozó nem tudja, hogyan működik a listázs az Amazonon. Hogyan fogjunk neki és mire figyeljünk oda?

A termékek Amazon-ra való feltöltése nem mindig egyszerű

Az Amazonon való értékesítés felfedéze közben sok olyan zökkenővel és folyamattal szembesülünk, amelyekkel kelletlenül, de meg kell küzdenünk. Az egyik a termékek listázása az Amazonon, amely még mindig sok vállalkozónak gondot okoz. Először is meg kell érteni az egész rendszert és szisztematikusan eljárni.

Az Amazon történő listázás öt részre oszlik:

  1. termék megnevezése,

  2. fő termékjellemzők,

  3. termékfényképek,

  4. termékleírás,

  5. egyéb termékparaméterek.

Mindegyiküknél különösen fontos a minőség és a rövidség, aminek köszönhetően a vásárló azonnal kialakít egy képet a termékről. Ezenkívül ne felejtse el, hogy az érdeklődők könnyen rátaláljanak a termékre. Ezért a fejlécek és feliratok írásakor kifizetődő a releváns kulcsszavak használata, amelyek azonban nem szúrják ki a szemet.

A felesleges hibák időbe és pénzbe kerülnek

Ugyanúgy, ahogy az üzleti élet más területein, az Amazonon is minden hiba nemcsak az idejébe, hanem a pénzébe is kerül. Az Amazon ugyanis nagyon szigorú szabályokkal és feltételekkel rendelkezik, amelyeket 100%-ban be kell tartani. Egyes kezdő eladóknak így nem nehéz egyszerre több hibát is elkövetni.

Ha attól tart, hogy a hosszadalmas ellenőrzés és optimalizáció sok időt vesz igénybe, akkor eleinte csak néhány terméket áruljon az Amazonon. Az e-commerce világába való belépésben segít az amz GUIDE, ami néha szó szerint kihúzhatja a tövist a talpából.